COACH VOOR JONG-VOLWASSENEN

Ben jij tussen de 17 en 21, dan beschouw ik jou als jongvolwassen. Je bent geen kind of puber meer en je wilt wat bereiken in je leven, maar hoe? En welke stappen neem je dan precies? Dat vinden veel jongvolwassenen lastig. Een coach helpt je om de antwoorden te vinden.

Jong-volwassen & Kansrijk

Jij wilt wat van het leven gaan maken: Leuker werk, een rijbewijs, auto, studie of toch doorstuderen. Ook in een relatie kan het serieuzer worden, zowel vanuit jou, of juist vanuit je vriend of vriendin.
Tegelijk ervaar je belemmeringen: je gedrag of communicatie blijkt een hindernis om je doel te halen. Ook speelt soms de situatie waar je in zit, geld, gedragsproblemen als adhd, add, depressie, stress, een rol. Samen met een coach werk je toe naar een stevige basis van je volwassen leven.

Zelfstandigheid vormgeven

Je wilt op eigen benen staan en ben nog zoekende hoe je dat wilt. In een coachtraject help ik je jouw zelfstandigheid vorm te geven en steun je in een aantal essentiële bouwstenen die jou toekomst vormgeven. Het gaat erom dat je eerlijk naar jezelf leert kijken en weet waar jouw talenten en groei ligt en ook waar deze niet ligt.
Hierdoor goed weet wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Dat is een interessant en motiverend proces! De ervaring is dat jongvolwassenen veel uit een coachtraject halen voor de rest van hun leven.

Loskomen van mijn ouders

Hoe de band met jouw ouders ook is, of je veel ruzie hebt gehad of juist veel liefde hebt ervaren, een band tussen ouders en kinderen is sterk.
En er komt een moment dat jij als Jong-Volwassene jouw eigen weg gaat. Dat heet loskomen van je ouders.

Misschien ben je al op jezelf gaan wonen, misschien nog niet, maar los van waar je je bevindt heb je ook een emotionele band met jouw ouders.
Loskomen van emotionele afhankelijkheid is een proces. Het zorgt ervoor dat je jezelf kunt gaan ontwikkelen en meer uit jezelf kunt halen.
Door in een coachgesprek even stil te staan bij deze afhankelijkheid krijg je een beeld op welke manier jij nog verbonden bent met jouw ouders.
Hoe ga jij jouw toekomst invulling geven en hoe leer je zelf de regie te nemen en de juiste keuzes te maken in jouw leven.

Zoek je een vriendelijke coach die vlot werkt, jou durft te confronteren en veel ervaring heeft met jong-volwassenen? Maak dan gelijk een afspraak om te kijken of een coach wat voor jou kan betekenen.

Een prachtig en zelfstandig leven voor me, maar hoe vul ik dat in?

Hoe gaat de coaching in zijn werk?

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

We maken kennis en bespreken we wat je wilt bereiken met coaching. Je krijgt uitleg over wat coaching inhoudt. We bespreken hoe jouw coachingstraject eruit zou kunnen zien. Het is belangrijk dat er van beide kanten een klik is en de coaching zinvol voor je is.

1e gesprek

We brengen jouw situatie in kaart. Hoe ziet je leven eruit en waar wil je aan werken? Je bepaalt samen met mij waar je naar toe wilt. Wat wil je nu direct veranderen en hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat belemmert jou en wat helpt jou om jouw dromen te verwezenlijken!

Gesprekken

In de coachgesprekken zullen we naast praten ook brainstormen, oefenen en uitwerken. We kijken hierbij welke vorm van leren en ontwikkelen bij jou past.

Evalueren

Regelmatig checken we hoe het gaat en bespreken voorbeelden uit de praktijk. Waar nodig stellen we de doelen bij.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Omdat je als jongvolwassene snel leert zijn de coachtrajecten over het algemeen kort en bondig. Denk aan 5 tot 8 sessies met een tussentijd van in het begin 2 weken en later in het traject 3 tot 4 wekelijks.

Wat kost een coachtraject

Voor jong-volwassene tussen 17 en 21 jaar heb ik een speciaal tarief van € 85,- incl. btw per sessie.
Mogelijk heb je werk en heeft jouw werkgever een opleidingsbudget. In de kennismaking bespreken we wat er mogelijk is.

Klantervaringen

 • Linda heeft mij ontzettend geholpen met mijzelf leren kennen en waar ik mezelf kan versterken.
  I. Ester
 • Ik heb veel gehad aan mijn coachingstraject bij Linda. Haar coaching was praktisch en soms ook wel confronterend hetgeen ik wel nodig had om uiteindelijk tot verandering te kunnen komen. Linda sloot verder goed aan bij waar ik op dat moment behoefte aan had. Mijn coachingstraject bij Linda is absoluut van meerwaarde geweest. Het heeft een bijdrage geleverd aan zowel mijn persoonlijke- als professionele ontwikkeling.

  N. Sanchez
 • Waardevolle coaching gehad bij Linda! Ze stelt de juiste vragen waardoor je weer verder kan! Aanrader!

  R. Krijgsheld
 • Als je op zoek bent naar een coach die je écht verder helpt, dan zou ik voor Linda gaan! Ik wist zelf even niet hoe ik verder moest qua loopbaan en was onzeker over mijn situatie. Welke baan past bij mij, wat wordt mijn aanpak op korte en lange termijn, hoe krijg ik zelfvertrouwen over mijn persoonlijke situatie? Met de tips, het vertrouwen en de handvaten die Linda mij steeds gaf (n.a.v. persoonlijkheidsscan), kreeg ik net dat zetje in de goede richting. Dat had ik nodig. Nu heb ik dankzij haar tips een baan gevonden die bij mij past!

  M. Ritmeester

Wil je meer klantervaringen lezen…. klik hier
Wil je meer persoonlijke informatie of een coachtraject bij LVcoaching voor jou de juiste stap is? Neem gerust contact op of vraag om een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

ADHD, ADD of ander hardnekkig gedrag?

Heb jij last van een stoornis en de gevolgen daarvan? Kortom zit je lastig? Kijk dan ook eens op coaching bij adhd, coaching bij add.
LVcoaching is gespecialiseerd in coaching bij gedragsproblemen.
Veel jongeren vertellen mij dat ze al veel psychologen en hulpverleners hebben gezien. Soms positief, maar soms ook niet.

Tijd om het anders te doen! Kom langs dan vertel ik je hoe dat werkt.

Depressie bij jongeren

Depressie, energieloos en stemmingsproblemen komen steeds vaker bij jongeren voor. 1 op de 3 jongeren heeft last van depressieve klacht, zo was onlangs in de media.
Realiseer je dat een coach slechts kan ondersteunen in jouw toekomstige ontwikkeling en daarmee positief kan bijdragen aan het doorbreken van patronen in jouw leven. Een coach is er niet voor opgeleid om een depressie te behandelen.

Als je depressieve klachten hebt:
– Wacht er niet te lang mee en bespreek het met iemand die je vertrouwt
– Ga na of het tijdelijk is of continue aanhoudend. Je kunt de ernst van je depressie testen (zie hieronder de links naar depressietests)
-Kijk welke hulpverlening voor jou passend is

Heb je suïcidale klachten? Overweeg je zelfmoord?  Neem dan direct contact op met jouw huisarts of de crisisdienst van de ggz.
Wil je praten over jouw gedachten aan zelfmoord bel dan 113, deze telefoonlijn is anoniem en er werken deskundige, zorgvuldige mensen!

Kijk op de onderstaande sites voor tips, advies en testen over depressie:

Een coach kan goed helpen bij periodes van somberheid, hardnekkig gedrag en doelloosheid. Wil jij aan je toekomst werken, maar je weet nog niet goed hoe je met stemming, gedrag om moet gaan. En je bent wel gemotiveerd, kom dan eens langs voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat een coach voor jou kan betekenen