COACHING VAN JONG-VOLWASSENEN

Ben jij tussen de 17 en 22, dan beschouw ik jou als jongvolwassen. Je bent geen kind of puber meer en je wilt wat bereiken in je leven, maar hoe? En welke stappen neem je dan precies? Dat vinden veel jongvolwassenen lastig. Coaching helpt je om de antwoorden te vinden.

Jong-volwassen & Kansrijk

Jij wilt wat van het leven gaan maken: Leuker werk, een rijbewijs, auto, studie of toch doorstuderen. Ook in een relatie kan het serieuzer worden, zowel vanuit jou, of juist vanuit je vriend of vriendin.
Tegelijk ervaar je belemmeringen: je gedrag of communicatie blijkt een hindernis om je doel te halen. Ook speelt soms de situatie waar je in zit, geld, gedragsproblemen als adhd, add, depressie, stress, een rol. Samen met een coach werk je toe naar een stevige basis van je volwassen leven.

“Tussen lol & levensgeluk”

—en dat is dus allebei mogelijk—

Zelfstandigheid vormgeven

Je wilt op eigen benen staan en ben nog zoekende hoe je dat wilt. In een coachtraject help ik je jouw zelfstandigheid vorm te geven en steun je in een aantal essentiële bouwstenen die jou toekomst vormgeven. Het gaat erom dat je eerlijk naar jezelf leert kijken en weet waar jouw talenten en groei ligt en ook waar deze niet ligt.
Hierdoor goed weet wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Dat is een interessant en motiverend proces! De ervaring is dat jongvolwassenen veel uit een coachtraject halen voor de rest van hun leven.

Hoe gaat de coaching in zijn werk?

 1.  Vrijblijvend kennismakingsgesprek:
  We maken kennis en bespreken we wat je wilt bereiken met coaching. Je krijgt uitleg over wat coaching inhoudt. We bespreken hoe jouw coachingstraject eruit zou kunnen zien. Het is belangrijk dat er van beide kanten een klik is en de coaching zinvol voor je is.
 2.  1e gesprek, intakegesprek:
  We brengen jouw leven in kaart. Je bepaalt samen met mij waar je naar toe wilt en geeft aan wat je belemmert.
 3.  Gesprekken:
  In de coachgesprekken zullen we naast praten ook brainstormen, oefenen en uitwerken. We kijken hierbij welke vorm van leren en ontwikkelen bij jou past.
 4.  Evalueren:
  Regelmatig checken we hoe het gaat en bespreken voorbeelden uit de praktijk. Waar nodig stellen we de doelen bij.

Omdat je als jongvolwassene snel leert zijn de coachtrajecten over het algemeen kort en bondig. Denk aan 5 tot 8 sessies met een tussentijd van in het begin 2 weken en later in het traject 3 tot 4 wekelijks.

Klik hier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

ADHD, ADD of ander hardnekkig gedrag?

Heb jij last van een stoornis en de gevolgen daarvan? Kortom zit je lastig? Kijk dan ook eens op coaching bij adhd, coaching bij add.

Depressie bij jongeren

Depressie, energieloos en stemmingsproblemen komen steeds vaker bij jongeren voor. 1 op de 3 jongeren heeft last van depressieve klacht, zo was onlangs in de media.
Realiseer je dat een coach slechts kan ondersteunen in jouw toekomstige ontwikkeling en daarmee positief kan bijdragen aan het doorbreken van patronen in jouw leven. Een coach is er niet voor opgeleid om een depressie te behandelen.

Als je depressieve klachten hebt:
– Wacht er niet te lang mee en bespreek het met iemand die je vertrouwt
– Ga na of het tijdelijk is of continue aanhoudend. Je kunt de ernst van je depressie testen (zie hieronder de links naar depressietests
-Kijk welke hulpverlening voor jou passend is

Kijk op de onderstaande sites voor tips, advies en testen over depressie: Depressie test mentaal beter of PsyQ (ggz) depressietest

Een coach kan goed helpen bij: periodes van somberheid, hardnekkig gedrag en doelloosheid

Wil je ontdekken of coaching jou verder kan helpen? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.