Relatiecoach – coaching van volwassenen in een relatie

Relatiecoaching is een vak apart. Let wel: ik ben geen mediator of relatietherapeut. Ik kan aan het werk als twee partijen het gevoel hebben dat ze meer uit hun relatie willen kunnen halen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Ik kan ze helpen, door eerst terug te gaan naar wat ze samen heeft gebracht en wat hen bindt. Dat is het vertrekpunt om alle hindernissen, valkuilen en beerputten aan te pakken, zodat de weg weer vrij is voor geluk. Ik krijg vaak in het begin van sessies te horen dat bepaalde dingen niet kunnen. En aan het eind blijkt het dan toch wel mogelijk.

Enneagram

In mijn werk als relatiecoach maak ik gebruik van het Enneagram. Hiermee breng je drijfveren van mensen in beeld en kan je ook late zien waar het gemeenschappelijke zit en hoe je het best kan communiceren of samenwerken. Als gecertificeerd coach mag ik deze techniek in mijn praktijk toepassen.

Transactionele analyse

De Transactionele Analyse gaat meer in op de interactie tussen mensen en laat zien hoe patronen in stand worden gehouden. Natuurlijk is de volgende stap om de patronen die als hinderlijke of vervelend worden ervaren, samen te bespreken en door middel van coaching daadwerkelijk aan te pakken.

Wil je meer weten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!