Relatiecoaching

Relatiecoaching is een vak apart. Let wel: ik ben geen mediator of relatietherapeut. Ik kan aan het werk als twee partijen de wens hebben om meer uit hun relatie te halen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Op deze pagina leg ik uit hoe relatiecoaching in zijn werk gaat en wat het verschil is tussen relatiecoaching en relatietherapie

Redenen om direct een afspraak te maken:
* Ik schaam me voor hoe het gaat in onze relatie
* Ik overweeg te scheiden, maar we vinden dat beide jammer en zien ergens nog wel opties
* Geen intimiteit meer
* Het leven staat in het teken van het gezin, de kinderen, maar onze relatie??? ……
* Onze relatie gaat best goed, maar heeft een oppepper nodig
* Wij hebben een homoseksuele relatie en vinden het lastig om ons staande te houden in deze hetrowereld

Oppepper voor jullie relatie

Een groot misverstand is dat relatiecoaching alleen bedoeld is als je relatieproblemen hebt. Relatiecoaching is bedoeld om inzicht te krijgen in persoonlijke ontwikkeling van een individu binnen een relatie. Het leren van ervaringen uit een relatie is uitermate leerzaam en interessant.
Een relatie kan om deze reden helend werken en de diepste persoonlijke ontwikkeling naar boven brengen waardoor het levensgeluk een boost krijgt.

“Ieder mens heeft liefde en vrijheid nodig, maar hoe houd je balans in een relatie?”

Relatieproblemen

Je bent de grip kwijt op jullie relatie. Het lijkt wel of alles uitloopt in ruzie, gedoe en je voelt je niet gewaardeerd en waarschijnlijk is dat voor jouw partner hetzelfde.
Het liefst maak je een nieuwe start…

Wil jij?
-Geen stress meer in het gezin
-Op 1 lijn zitten
-Ontspanning en plezier
-Balans in Qualitytime samen én tijd voor jezelf

Ik help jullie om de patronen te doorbreken en een verandering te realiseren die blijvend is en bij jullie past!

Hoe werkt relatiecoaching

Waar ik in een coachingstraject naar toe werk is dat je de regie en balans in het leven terugkrijgt.
In de coaching ga ik met je op zoek naar jouw dieperliggende drijfveren.
Waarom doe je zoals je doet? Waarom lukt het niet om het anders te krijgen. Alleen met dit inzicht kan je jezelf veranderen op een manier die bij jou past!
De afgelopen 15 jaar geniet ik ervan om mensen op een onderzoekende en zorgvuldige manier een doorbraak in hun ontwikkeling te laten ervaren.

“Linda is liefdevol confronterend”

Ik kan ze helpen, door eerst terug te gaan naar wat wat ze samen heeft gebracht en wat hen bindt. Dat is het vertrekpunt om alle hindernissen, valkuilen en beerputten aan te pakken, zodat de weg weer vrij is voor geluk. Ik krijg vaak in het begin van sessies te horen dat bepaalde dingen niet kunnen. En aan het eind blijkt het dan toch wel mogelijk.

Hoe gaat dat in zijn werk?

 1. Kennismakingsgesprek
  Een coachtraject start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als beide partners én de coach een klik hebben en uit het gesprek blijkt dat relatiecoaching nuttig voor jullie is , dan gaan jullie van start.
 1. Scan
  In het 1e gesprek (intakegesprek) maken we een scan van jullie situatie” en kijken we of we een gelijk beeld hebben van de startsituatie. We bespreken wat jullie samen heeft gebracht, wat jullie bindt en welke hindernissen, valkuilen en beerputten er in de loop der tijd ontstaan zijn.
  Op basis van de scan bespreken we de uitvoering van jullie traject en de gezamenlijke doelen.
 1. Individueel en samen
  2 individuen maken samen een relatie en daarom doe ik met jullie in de relatiecoaching eerst een stap terug.
  Jezelf hervinden ten aanzien van jouw relatie is een belangrijk onderdeel van het werk. Je krijgt Inzicht in jouw relationele persoonlijkheid en van daaruit werken je toe naar een invulling die duurzaam is en bij jou past.
  Afhankelijk van de startsituatie kan dit onderdeel individueel of samen zijn.Door mijn jarenlange ervaring maak ik gebruik van verschillende methodieken, bij relatiecoaching werk ik veel met de Transactionele Analyse en het Enneagram welke in de praktijk confronterend zijn ,maar daarmee ook daadwerkelijk blijvende verandering teweeg brengen. Lees hier meer over Werkwijze LVcoaching
 1. Werken aan de toepassing
  We gaan aan de slag om de inzichten daadwerkelijk toe te kunnen passen. Daarbij wordt een variatie aan leerstijlen en methodieken gebruikt. Soms de manier die goed bij jullie aansluit soms (in overleg) juist een heel andere aanpak.
 2. Reflectie & evaluatie
  We evalueren het effect van de relatiecoaching continue. Hierbij vraag ik jullie op jezelf te reflecteren.
  Wat hebben jullie daadwerkelijk al kunnen verbeteren? Ging dat makkelijk? Of juist niet?
  Vanuit de praktijk onderzoeken we situaties. Ik stel jullie vragen die net even wat verder gaan en houd jullie op een vriendelijke en duidelijke manier een spiegel voor.

Deze onderlaag geeft je een nieuw en sterker fundament hebt, dus hoe kan je jouw leven structureel verbeteren en dit vasthouden.

Relatiecoaching of relatietherapie

Relatiecoaching is een proces waar jullie aan de relatie bouwen. Jullie vaardigheden worden ingezet om patronen te doorbreken en te werken naar een mooiere toekomst. Jullie belemmeringen en valkuilen worden besproken om te kijken waar jullie het levensgeluk zelf saboteren.

Als er in jullie relatie sprake is van zwaardere problematiek dan ga je naar een relatietherapeut.
Bijvoorbeeld als er sprake is van (onbehandelde) verslavingen, gedragsstoornissen of andere zwaardere problematiek.

Realiseer jullie dat een coach slechts kan ondersteunen in jullie ontwikkeling en daarmee positief kan bijdragen aan het doorbreken van patronen in jullie leven. Een coach is er nadrukkelijk niet voor opgeleid om zware problematiek,  stoornissen en dergelijke te behandelen.
Relatiecoaching vraagt dat partners beide gemotiveerd zijn om aan de relatie te werken en in dat geval brengt coaching blijvende verandering

Aan de slag met relatiecoaching

Gewoon doen! Kom samen eens langs voor een kennismakingsgesprek en om te kijken om een  nieuw level voor jullie binnen handbereik ligt

Wil je meer weten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!