Relatiecoaching

Relatiecoaching is een vak apart. Bij LVcoaching kunnen jullie aan de slag als jullie beide de wens hebben om meer uit je relatie te halen, maar niet weten hoe jullie dat moeten aanpakken. Op deze pagina leggen we uit hoe relatiecoaching in zijn werk gaat en wat het verschil is tussen relatiecoaching en relatietherapie

Redenen om direct een afspraak te maken:
* Ik schaam me voor hoe het gaat in onze relatie
* Ik overweeg te scheiden, maar we vinden dat beide jammer en zien ergens nog wel opties
* Geen intimiteit meer
* Het leven staat in het teken van het gezin, de kinderen, maar onze relatie??? ……
* Onze relatie gaat best goed, maar heeft een oppepper nodig
* Wij hebben een homoseksuele relatie en vinden het lastig om ons staande te houden in deze hetrowereld

Oppepper voor jullie relatie

Een groot misverstand is dat relatiecoaching alleen bedoeld is als je relatieproblemen hebt. Relatiecoaching is bedoeld om inzicht te krijgen in persoonlijke ontwikkeling van een individu binnen een relatie. Het leren van ervaringen uit een relatie is uitermate leerzaam en interessant. Een relatie kan om deze reden helend werken en de diepste persoonlijke ontwikkeling naar boven brengen. Dit proces met elkaar doorlopen is leerzaam, goed voor jouw relatie en doordat je dit samen doet ervaar je meer steun en begrip.

Jullie gaan aan de slag met de dynamiek die er tussen jullie speelt en de invloed hiervan op de relatie, maar ook op jullie gezinsdynamiek, sociale leven en werk. Door deze inzichten, oefeningen en handvatten om mee verder te gaan krijgen jullie meer energie uit jullie relatie en voelen jullie je weer samen gelukkig.

Relatieproblemen

Je bent de grip kwijt op jullie relatie. Het lijkt wel of alles uitloopt in ruzie, gedoe en je voelt je niet gewaardeerd en waarschijnlijk is dat voor jouw partner hetzelfde.
Het liefst maak je een nieuwe start…

Wil jij?
-Geen stress meer in het gezin
-Op 1 lijn zitten
-Ontspanning en plezier
-Balans in Qualitytime samen én tijd voor jezelf
-Prettige communicatie

De relatiecoach helpt jullie om de patronen te doorbreken en een verandering te realiseren die blijvend is en bij jullie past!

Hoe werkt relatiecoaching

Waar jullie in een coachingstraject naar toe werken is dat je de regie en balans in het leven terugkrijgt.
Wat zijn jullie dieperliggende drijfveren? Waarom doe je zoals je doet? Waarom lukt het niet om het anders te krijgen?

Aanpak relatiecoaching

 1. Kennismakingsgesprek
  Een coachtraject start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als beide partners én de coach een klik hebben en uit het gesprek blijkt dat relatiecoaching nuttig voor jullie is , dan gaan jullie van start.
 1. Scan
  In het 1e gesprek (intakegesprek) maken we een scan van jullie situatie” en kijken we of we een gelijk beeld hebben van de startsituatie. We bespreken wat jullie samen heeft gebracht, wat jullie bindt en welke hindernissen, valkuilen en beerputten er in de loop der tijd ontstaan zijn.
  Op basis van de scan bespreken we de uitvoering van jullie traject en de gezamenlijke doelen.
 1. Individueel en samen
  2 individuen maken samen een relatie en daarom doe ik met jullie in de relatiecoaching eerst een stap terug.
  Jezelf hervinden ten aanzien van jouw relatie is een belangrijk onderdeel van het werk. Jullie krijgen Inzicht in jouw relationele persoonlijkheid en van daaruit werken jullie toe naar een invulling die duurzaam is en bij jullie past.
  Relatiecoaching is maatwerk, uniek maatwerk, want het moet passen bij de relatie bij jou én bij jouw partner. Wij maken gebruik van verschillende methodieken, bijvoorbeeld de Transactionele Analyse, waarbij je onderzoekt hoe jullie zo heftig op elkaar kunnen reageren en het Enneagram waarbij dieperliggende drijfveren en overtuigingen glashelder naar voren komen.
  Confronterend,maar daarmee ook daadwerkelijk blijvende verandering teweeg brengen. Lees hier meer over Werkwijze LVcoaching..
 1. Werken aan de toepassing
  We gaan aan de slag om de inzichten daadwerkelijk toe te kunnen passen. Daarbij wordt een variatie aan leerstijlen en methodieken gebruikt. Soms de manier die goed bij jullie aansluit soms (in overleg) juist een heel andere aanpak
 2. Reflectie & evaluatie
  We evalueren het effect van de relatiecoaching continue. Hierbij vraag ik jullie op jezelf te reflecteren. Wat hebben jullie daadwerkelijk al kunnen verbeteren? Ging dat makkelijk? Of juist niet?
  Vanuit de praktijk onderzoeken we situaties. Ik stel jullie vragen die net even wat verder gaan en houd jullie op een vriendelijke en duidelijke manier een spiegel voor.

Relatiecoaching of relatietherapie

Relatiecoaching is een proces waar jullie aan de relatie bouwen. Jullie vaardigheden worden ingezet om patronen te doorbreken en te werken naar een mooiere toekomst. Jullie belemmeringen en valkuilen worden besproken om te kijken waar jullie het levensgeluk zelf saboteren.

Als er in jullie relatie sprake is van zwaardere problematiek dan ga je naar een relatietherapeut.
Bijvoorbeeld als er sprake is van (onbehandelde) verslavingen, trauma’s, gedragsstoornissen of andere zwaardere problematiek.

Realiseer jullie dat een coach slechts kan ondersteunen in jullie ontwikkeling en daarmee positief kan bijdragen aan het doorbreken van patronen in jullie leven. Een coach is er nadrukkelijk niet voor opgeleid om helend werk, zware problematiek,  stoornissen, en dergelijke te behandelen.

Voorwaarden relatiecoaching

 • Relatiecoaching vraagt dat partners beide gemotiveerd zijn om aan de relatie te werken
 • Het traject heeft een minimale duur van 10 maanden, met een minimum van 1 gesprek per maand
 • De relatiecoach verwacht na iedere sessie een reflectie

Kosten relatiecoaching

De gesprekken met de relatiecoach duren 90 minuten en bedragen € 165,- per gesprek. Dit bedrag is inclusief btw (totaal voor beide personen).

NB. De minimale duur van een relatiecoach traject bedraagt 10 maanden.

Aan de slag met relatiecoaching

Gewoon doen! Kom samen eens langs voor een kennismakingsgesprek en om te kijken om een  nieuw level voor jullie relatie binnen handbereik ligt.
Het kennismakingsgesprek duurt 50 minuten en er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je meer weten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Team

LVcoaching werkt samen met een aantal gespecialiseerde coaches en therapeuten die gerichte zijn op relatiecoaching & therapie
Kijkt u gerust rond welke coach of therapeut het best bij jullie past.

Linda de Vos

NOBCO Senior Practitioner Coach – Transactional Analyst
Relatiecoach
LVcoaching – Amersfoort

Jantine Dijkstra

Relatietherapeut – BIG registratie
Praktijk Bloeidaal – Amersfoort

Sabine Meulenbeld

Therapeut / Specialist Seksuele soevereinheid
Sabine Meulenbeld.nl – Utrecht