Coaching bij burnout en stressklachten

Wil je weten hoe je burnout kan voorkomen en stressklachten kan verminderen? Of zit je juist in een burnout en heb je hulp nodig om hieruit te komen?

Een burnout is niet zomaar vermoeidheid en een beetje stress. Je bent al langere tijd uitgeput en het is ontzettend moeilijk om die cirkel te doorbreken. Er is druk van je werkgever om weer te gaan werken, je omgeving vraagt om aandacht en als je daar allemaal aan denkt voelt het alsof je een kar van 200 kilo moet trekken. Je komt niet vooruit, je bent uitgeput en zou het liefst een winterslaap willen houden om in het voorjaar weer fris en fruitig de zon in te stappen.

Als burnout coach steun ik jou in het proces om jouw kracht en energie weer terug te vinden op een manier die ervoor zorgt dat je met plezier stappen maakt.
Omdat een burnout over een langere periode is opgebouwd duurt het echt wel even voor je weer op een gezond niveau bent. Je krijgt tijdens de coaching daarom een beveiligde online coachomgeving waarin je met mij kan chatten en informatie uitwisselen, zodat jouw welzijn voorop blijft staan in de dingen die je doet.

Herken je deze situatie? 

Je bent goed in je werk, je werkt hard, weet veel en daardoor heb jij nogal veel hooi op je vork. Je kan het best aan, maar de situatie maakt dat je ‘s avonds geen energie meer hebt. Door de taken die je moet uitvoeren ben je ’s avonds opgebrand en heb je te weinig tijd voor leuke dingen. Als dit te lang doorgaat krijg je depressieve klachten. Je komt niet van de bank af, je eet of drinkt teveel, je ruimt niet meer op. Je merkt dat je je niet meer tot dingen kan zetten en stopt met goed voor jezelf zorgen. Terwijl je dat juist op dit moment zo nodig hebt.

Stress en burnout klachten komen erg veel voor, wacht niet te lang! 

Om je stress cirkel te doorbreken is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaak is. Zodra je de oorzaak van je stress kent kan je dit aanpakken om de stress te verminderen zodat je positiever en rustiger wordt. Vandaar uit kan je overgaan naar effectiever gedrag en ben je de vicieuze cirkel aan het doorbreken.

De oorzaak van stress kan je tijdens de coaching achterhalen. Stel jezelf eens de volgende vragen:

-Wat gebeurt er in mijn denkvermogen?
-Wat gebeurt er in mijn lijf?
-Wat is het effect?
-Ontdekken wat jouw bewuste en onderbewuste stromen zijn

Misschien weet je hier al antwoorden op, maar weet je nog niet hoe je het kan ombuigen. In coaching onderzoeken we hoe dit voor jou werkt
Hoe reduceer jij stress en hoe kan je dit vasthouden in moeilijke situaties?
Je krijgt tips en opdrachten waardoor je kunt ervaren wat voor jou werkt in jouw leven.

Stress en burnout klachten komen erg veel voor en in alle leeftijden komen deze klachten voor. Niks om je voor te schamen. Het is een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en meer regie te krijgen over jouw eigen leven. Daar wordt je veel gelukkiger van!

Hoe werkt stress en burnout coaching

Geen mens is hetzelfde, geen probleem is hetzelfde en ook stress en / of burnout is voor iedereen een ander proces met vaak ook een unieke eigen situatie. Daardoor is geen enkel coachtraject is hetzelfde. Als coach breng ik structuur aan in jouw coachtraject. Hieronder zie je in grote lijn welke stappen je doorloopt. 

  1. Analyse: bij de analyse gaan we onderzoeken welke klachten er zijn en hoe lang deze klachten spelen. Welke factoren hebben een rol gespeeld in het burn-out raken en wat is jouw eigen aandeel hierin?  Welke talenten heb je en hoe zet je deze wel of juist niet in bij het bestrijden van stressklachten
  2. Nieuwe energie: wat zijn de eerste stappen die je kunt zetten. Door de eerste kleine stappen uit je burn-out te zetten ga je effect ervaren, wat je weer energie zal geven
  3. Werken aan de oorzaak: dat kan zijn de oorzaak wegnemen, loslaten van bepaalde levenservaringen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Je gaat werken aan een manier die jou meer energie geeft en bij jou past zodat je weerbaarder wordt voor stress
  4. Testen: stukje bij beetje pak je meer regie over jouw leven. In dit traject is het van belang dat je regelmatig evalueert. Wat ging er goed? Welke valkuil ben ik toch weer ingestapt? Waar werd je door beïnvloed? Wat is de volgende stap?
  5. Toekomst: hoe is mijn leven nu? Waar wil ik naartoe en hoe ga ik dat bereiken?

Aan de slag !

 Stress reageert op stress waardoor je bij een burnout of zware stressklachten in een vicieuze cirkel terecht komt. Herken jij jezelf in de bovenstaande klachten en wil je weer de regie over je eigen leven terug? Plan dan nu een afspraak in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!