Beter samenwerken dankzij Enneagram

Waarom bots je vaak als je met sommige collega’s en partners gaat samenwerken? Waarom laat je telkens over je grens gaan of wordt je onvoldoende gehoord? Deze worsteling beïnvloedt het eindresultaat en frustreert je collega, partner en eigenlijk jezelf nog het meest.

Met een Enneagram-training krijg je echt meer inzicht in jezelf en de ander. Samenwerken lukt beter waardoor het energie geeft in plaats van energie kost!

Waarom lukt het niet om met iedereen vlot samen te werken? Tja, met de een gaat het natuurlijk beter als met de ander, denk je misschien. Maar zowel in werk als privé is het frustrerend om telkens elkaar de gordijnen in te jagen. Wat is nu die trigger waardoor het niet botert? Wat gebeurt er eigenlijk? Wat kan ik doen om de frustrerende neergaande spiraal te doorbreken?

Blijvende verbetering dankzij enneagram

Je probeert het te voorkomen, maar de conflicten blijven telkens ontstaan. Frustrerend, telkens stap je bij deze personen in dezelfde valkuil. Ondanks gesprekken en beloftes van verbetering. Blijvende verandering blijft uit als je niet begrijpt wat er op dieper niveau gebeurd. Inzicht in de drijfveren van personen zorgt voor een blijvende verbetering.

Een Enneagram-training helpt perfect bij het realiseren van een blijvende verbetering. Deze training geeft antwoorden op vragen als: Waardoor komen die botsingen nu echt? Hoe raak je de irritatie kwijt en draag jij bij aan een betere onderlinge verstandhouding? Hoe benut je als persoon elkaars goede kanten zonder in elkaars valkuilen te stappen?

Jouw coach maakt onbewust gedrag inzichtelijk

Als coach help ik je graag aan inzichten via het Enneagram. Dit persoonlijkheidsmodel maakt bewust en onbewust gedrag inzichtelijk. De training geeft inzicht in waarom iedereen anders denkt en doet. Hierdoor ga je jezelf en elkaar beter begrijpen, zowel op het werk als privé.

Een Enneagram-training geeft een goede basis om effectief jezelf als persoon te ontdekken. De verschillen in communicatie worden helder aan de hand van pakkende voorbeelden. Je krijgt kennis over de verschillende karakters en hun onbewuste drijfveren en hun basisovertuigingen. “Aha”-momenten zal je zeker ervaren.

Je eigen invalshoek

In het leven kijkt ieder vanuit een eigen invalshoek naar de ander. In de Enneagram-training krijg je een grondige kennis van de negen verschillende kijkers of Enneagram-typen. Op een ongedwongen manier leer je je eigen type kennen. In de training bekijk je de verschillende types van de andere deelnemers. Zo help je elkaar om in een veilige omgeving te ontdekken en te groeien. Daarbij komen je kwaliteiten, valkuilen, schaduwkanten en afweermechanismen aan de orde.

Inzichten geven ruimte voor persoonlijke groei

Wie zich bewust is van de eigen kijker en weet welke andere kijkers er bestaan, kan gemakkelijker door het leven gaan. Dan begrijp je ineens waarom dat een rode button bij die persoon is en waardoor er miscommunicatie ontstaat tussen twee verschillende personen. Met deze inzichten ontstaat er ruimte voor jouw groei: je benut de kwaliteiten van jezelf en de ander op een effectieve wijze. Je gaat jezelf, zo op een dieper niveau, met anderen verbinden.

Aan de hand van specifieke vragen en oefeningen, ontdek je waar jij je kunt ontwikkelen. De focus van de training ligt op persoonlijke groei.

Echt inzicht?

Wil je echt praktisch inzicht krijgen over wat jouw of andermans drijfveren zijn? Wil je snappen waarom jij en andere mensen tot bepaald gedrag komen? Wil je weten welke valkuilen er bij jouw persoonlijkheidstype passen? Het Enneagram laat je ervaren waarom je doet zoals je doet.
Het geeft inzicht in hoe jouw type je houding en je communicatie met anderen bepaald. Je merkt dat je blijvend beter en effectiever gaat samenwerken met anderen.

Een echte eye-opener deze training!

Ik was met stomheid geslagen hoe anderen denken en reageren op bepaalde situaties. Alles wat voor mij zo vanzelf gaat in gedachtes en gedrag, bleek voor anderen allesbehalve vanzelfsprekend. Confronterend om te zien hoe bevooroordeeld je bent, leuk om ’talenten’ te ontdekken die je altijd als vanzelfsprekend hebt beschouwd.
Wat neem ik mee? Iets minder frustratie en een stuk meer acceptatie!
Mw. J. Faro

De enneagram training wordt altijd in groepen gegeven. Je kunt je als individu aanmelden.

1,5 daagse + vooraf type interview
2 daagse + voorafgaand type interviews

Mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek over deze training.