Visie & Werkwijze LVcoaching

LVcoaching gaat er vanuit dat ieder mens Liefde en Vrijheid nodig heeft in zijn leven en dat dit essentieel is om levensgeluk te ervaren.
Jouw leven volgt een route, veelal onbewust. In coaching ga je bewust aan de slag om jouw route richting te geven. Door je persoonlijk te ontwikkelen neem je de regie in handen en haal je alle mogelijkheden uit jezelf en uit het leven.

Uitgangspunten van LVcoaching

  • De essentiële behoefte aan liefde en vrijheid in het leven
  • Mensen zijn gelijkwaardig,.. ook als ze ongelijkwaardig zijn
  • Een mens groeit als hij waarde geeft aan kwaliteiten die vanuit zijn of haar persoonskenmerken zijn geboren
  • Een mens heeft de mogelijkheid zichzelf te verbeteren en veranderen
  • Een mens de mogelijkheid heeft om patronen in stand te houden als overlevingsmechanisme

Wat is coaching?

Coaching is een proces van positieve persoonlijke ontwikkeling waarin je met jouw coach op een zorgvuldige en gestructureerde manier werkt aan het verrijken van jouw leven.
In gesprekken kom je tot de kern van jouw wens, probleem of ontwikkelvraagstuk. Dit geeft je een diepgaand inzicht in jouw eigen gedrag, communicatie, emotionele huishouding, persoonlijke waarden en overtuigingen

De coach ondersteunt jou door:
– gesprekstechnieken,  het stellen van vragen die tot nieuwe inzichten leiden
– gebruik van theoretische modellen en methodieken
– gebruik van oefeningen, rollenspellen en creatie

LVcoaching werkt met een grote hoeveelheid aan coachvormen en modellen. Op deze pagina geven wij je een overzicht van een aantal belangrijke theoretische modellen die op grote schaal bijdragen aan het resultaat van de coachtrajecten

Structuur van het coachtraject

Bij LVcoaching houden we ervan om te praten, te ervaren én jouw coachtraject moet ook wat opleveren. Daarom is het belangrijk om goed te bespreken welk resultaat jij wilt bereiken.
Hieronder leg ik op hoofdlijnen uit hoe het coachtraject opgebouwd is.

Kennismaken

Wie ben jij, wat is jouw wens en wat kan de coach wel en niet voor jou betekenen? Wat is jouw situatie nu? Heb je twijfels? Ben je gemotiveerd of juist niet? Hoe gaat de coaching in zijn werk?
Kortom, je stelt alle vragen die je hebt over coaching en over wat voor jou belangrijk is om te weten. De coach stelt jou vragen om een goed beeld te krijgen bij jouw ontwikkelwens. Heb je er vertrouwen in? Dan zetten wij alles voor je op papier zodat je het rustig na kunt lezen. Je ontvangt ook een kostenspecificatie zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Het 1e gesprek

In het eerste gesprek staat jouw leerwens centraal. Waar sta je nu en waar wil je over een x periode staan. Je ontvangt een vragenformulier en deze mail je uiterlijk 2 werkdagen voor het eerste gesprek ingevuld terug.

Individuele coachgesprekken

In de opvolgende coachgesprekken ga je aan de slag met wie je bent als persoon. Welke invloed hebben patronen in jouw leven en hoe kan ik patronen doorbreken? We bespreken situaties uit de privé-situatie, op het werk en uit jouw leven en onderzoeken waar je tegen problemen aanloopt. In de gesprekken zal ik je ook regelmatig een spiegel voorhouden en mijn bevindingen delen.Pas als je weet wie je bent, kan je met jezelf aan de slag. Je krijgt inzicht in jouw persoonlijkheid door de moeilijk te doorbreken gedragspatronen te identificeren. Samen gaan we aan de slag om de inzichten daadwerkelijk toe te passen. We praten, sparren en gebruiken werkvormen die passen bij jouw leerstijl. Denk bijvoorbeeld aan:
– Opdrachten
– Rollenspellen
– Opstellingen
– Creatie
– Een plan opstellen.

Naast mijn jarenlange ervaring gebruik ik verschillende methodieken, zoals Transactionele Analyse (CTA onder contract) en het Enneagram.

Trainingen

Je kunt ervoor kiezen om een training toe te voegen aan jouw coachtraject. Door trainingen leer je nieuwe vaardigheden en ga je direct aan de slag om te oefenen.  De trainingen zorgen voor verdieping van het coachtraject en je versnelt hiermee jouw ontwikkelproces. Lees hier meer over de combinatie van coaching en training.

Reflectie & evaluatie

We bespreken regelmatig het effect van het coachingtraject. Ben je echt voelbaar dichterbij jouw doelen gekomen? Wat heb je daadwerkelijk structureel aangepakt? En hoe blijf je verbeteringen toepassen? Welke signalen zijn voor jou belangrijk om zelf de regie te borgen en te herpakken?

Maak hier een afspraak voor een kennismaking of lees hieronder verder over Transactionele Analyse, Het enneagram en Tools die onder andere gebruikt worden bij coaching

Transactionele analyse (TA)

Transactionele analyse is een persoonlijkheidstheorie en communicatiemodel wat mensen inzicht geeft in hun gedrag. Het maakt helder hoe jij communiceert en hoe jij bijdraagt in relatie tot anderen

TA  biedt een breed scala aan concepten en methoden om:
-De interne staat van mensen te analyseren
-Mensen te helpen gevestigde gedragspatronen te ontrafelen
-Mensen te helpen verandering en groei te realiseren
-Inzicht te krijgen in interacties tussen mensen onderling.

TA wordt inmiddels breed ingezet in het onderwijs, coaching, psychologie en psychotherapie. De  TA is oorspronkelijk ontwikkeld door Eric Berne MD, Ph.D. in de jaren ’50 en ’60 van de twintigste eeuw.

Uitgangspunten van de TA:
– Ieder mens is van waarde  – Ik ben OK, jij bent OK –
– datgene wat we vroeger hebben meegemaakt nu nog steeds meespeelt
– dat we het eigen gedrag als gevolg van de onbewust vroeger genomen besluiten, de levensscripts kunnen analyseren en indien gewenst veranderen.

TA spreekt in simpele taal. Een voorbeeld hiervan is Ouder-Volwassen-Kind, dit worden ego’s genoemd. Vanuit de TA wordt zichtbaar dat iedereen reageert vanuit een ego. Waar ligt jouw voorkeursego? Wanneer wordt jouw ego ineffectief en bereikt het een tegengestelde reactie?
Als je je hiervan bewust bent kan je leren effectiever en professioneler te communiceren.
De communicatie levert meer op en kost vooral veel minder moeite en energie

Nieuwsgierig hoe het zit met jouw ego-toestanden, doe de TA-test 

Het Enneagram

Het enneagram heeft op mij en op veel van mijn klanten indruk gemaakt. Er zijn veel persoonlijkheidstesten, maar het enneagram gebruikt krachtige en heldere taal waardoor mensen geconfronteerd worden met wie zij werkelijk zijn. Door het enneagram krijg je inzichten in jouw persoonlijkheidsstructuur waardoor je een goed inzicht krijgt in wat voor jou een logische,  haalbare en vooral bij jou passende ontwikkeling is.

Het enneagram:
– geeft inzicht in persoonlijkheid
– geeft inzicht in de oorzaken van hardnekkige gedragspatronen
– geeft inzicht over denken, voelen en doen
– geeft inzicht in overlevingsmechanismen
– geeft inzicht in onbewuste gedragspatronen

Je kent dat wel, die bepaalde personen waar jij gewoon echt geen klik mee hebt. Gedrag van mensen waar jij je eigenlijk al je hele leven aan stoort. Hierdoor wordt jij ook minder effectief en kost werken/leven met deze personen teveel energie.
Door inzicht in jouw typering en dat van anderen gaat er een wereld voor je open en krijg je een dieper inzicht in wat anderen drijft en hoe dit zich vertaalt naar gedrag en communicatie.

Ben je nieuwsgierig naar jouw enneagramtype, doe dan de enneagramtest

Tools & testen

LVcoaching heeft de beschikking over een breed scala aan testen om het inzicht te vergroten en dienen ter ondersteuning van het coachtraject

Beschikbare persoonlijkheidstesten

– Big Five
– DISC
– Roos van Leary
– Enneagram
– De relatiescan

Beschikbare loopbaan & carrièretesten

– Teamrollen van Belbin
– Ambitiemonitor
– Loopbaanankers
– Carrièresleutels
– Talentenscan
– Managementrollen

Wil je meer weten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!