Training Compassiedag

‘ When you talk you are only repeating what you know, but when you listen, you learn something new’

We kennen allemaal momenten dat we liefde hebben voor het leven. Maar soms kunnen deze momenten omslaan in hardheid en verharding, of in gedeprimeerdheid en verdriet. Daar kunnen heel verschillende oorzaken voor zijn.  We kunnen ons uitgesloten voelen, terwijl we zo graag gezien willen worden. We hebben moeite met het aanvaarden van onszelf, precies zoals we zijn. We vergelijken onszelf met anderen, met talenten van collega’s of vrienden en vinden al snel dat we tekortschieten. Als deze reacties een gewoonte geworden zijn, maken we ons leven ongewild zwaar. Onze innerlijke criticus lijkt alle ruimte te krijgen en voor zelfliefde is geen plek meer over. Vaak hebben we niet eens in de gaten dat we onszelf  stelselmatig pijnigen met negatieve zelf-oordelen. We weten niet anders..

Sta er eens even bij stil en vraag je eens af:

’Mag ik van mijzelf ongestraft fouten maken?’’
‘Twijfelen over een onlangs gemaakte keuze?’
‘Hoe vaak heb je de afgelopen dagen je eigen situatie of jezelf vergeleken met anderen en wat was de uitkomst daarvan?’
‘Wat doe ik niet, wat ik eigenlijk zo graag zou willen?’

Het is interessant om van tijd tot tijd bij jezelf stil te staan. Jezelf vragen te stellen die helpen om je bewust te worden van wat je jezelf ongemerkt aandoet en hoe dit anders zou kunnen. Het is even wennen om dit zelfonderzoek vanuit een liefdevolle houding te doen. Op de Compassiedag leren we je hoe je met een liefdevolle houding leert en jezelf ontwikkeld. Pas dan ben je in staat om te zoeken naar mogelijkheden die deze gewoonte van zelfkritiek helpen doorbreken.

Tijdens deze compassie-dag zullen we vooral bezig gaan met de eerste stappen van het keren van zelfkritiek naar het beoefenen van zelfliefde. We gaan in alle vrijheid en veiligheid onderzoeken wat ons kan helpen om onszelf meer liefde te gunnen en daardoor meer opvolging geven aan dingen die we écht willen doen.
Niet meer uitstellen, maar doen waar jij gelukkig van wordt en wat goed voor je is.

We doen dat met behulp van oefeningen waardoor je meer bij jezelf komt. Waardoor je jezelf bijvoorbeeld minder alleen, meer begrepen en veiliger voelt. Je krijgt gelegenheid om bij te tanken en te leren door onderlinge uitwisseling. De korte en verschillende soorten meditaties laten je zien dat rusten bij je zelf mogelijk is! Op deze dag, maar ook in de dagelijkse praktijk.

Laat je verrassen. Door jezelf en door het aanbod van deze dag. Deelnemers ervaren deze dagen eerder als verrijkend en rustgevend.

Kom erbij! Je bent van harte welkom!

Met Compassie rijke groet,
Renske & Linda

Praktische informatie Compassiedag

Trainers
Renske van Berkel & Linda de Vos

Flyer Compassiedag 
Voor meer informatie vind je hier de Flyer Compassiedag

Locatie Amersfoort/Leusden

Landgoed De Heuvelkamp
Kerkweg 7
3832 RH LEUSDEN

Inschrijving 
De inschrijving staat tot 1 mei 2022 uitsluitend open voor klanten van LVcoaching en inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Indien deze dag vol is komt er een 2e datum beschikbaar.

Kosten
 € 165,- (excl. btw / incl lunch), € 145,- incl btw als je de als particulier deelneemt aan deze training