Compassiedag

‘ When you talk you are only repeating what you know, but when you listen, you learn something new’

We kennen allemaal momenten dat we liefde hebben voor het leven. Maar soms kunnen deze momenten omslaan in hardheid en verharding, of in gedeprimeerdheid en verdriet. Daar kunnen heel verschillende oorzaken voor zijn.  We kunnen ons uitgesloten voelen, terwijl we zo graag gezien willen worden. We hebben moeite met het aanvaarden van onszelf, precies zoals we zijn. We vergelijken onszelf met anderen, met talenten van collega’s of vrienden en vinden al snel dat we tekortschieten. Als deze reacties een gewoonte geworden zijn, maken we ons leven ongewild zwaar. Onze innerlijke criticus lijkt alle ruimte te krijgen en voor zelfliefde is geen plek meer over. Vaak hebben we niet eens in de gaten dat we onszelf  stelselmatig pijnigen met negatieve zelf-oordelen. We weten niet anders..

Sta er eens even bij stil en vraag je eens af:

’Mag ik van mijzelf ongestraft fouten maken?’

‘Twijfelen over een onlangs gemaakte keuze?’

‘Hoe vaak heb je de afgelopen dagen je eigen situatie of jezelf vergeleken met anderen en wat was de uitkomst daarvan?’

Het is interessant om van tijd tot tijd bij jezelf stil te staan. Jezelf vragen te stellen die helpen om je bewust te worden van wat je jezelf ongemerkt aan doet. Het is even wennen om dit zelfonderzoek vanuit een liefdevolle houding te doen. Pas dan ben je in staat om te zoeken naar mogelijkheden die deze gewoonte van zelfkritiek helpen doorbreken.

Tijdens deze compassie-dag zullen we vooral bezig gaan met de eerste stappen van het keren van zelfkritiek naar het beoefenen van zelfliefde. We gaan in alle vrijheid en veiligheid onderzoeken wat ons kan helpen om onszelf meer liefde te gunnen.

We doen dat met behulp van oefeningen waardoor je je bijvoorbeeld minder alleen en veiliger voelt. Je krijgt gelegenheid om samen even bij te tanken door onderlinge uitwisseling. En de korte meditaties laten je zien dat rusten bij je zelf mogelijk is!

Laat je verrassen. Door jezelf en door het aanbod van deze dag.

Er is nog nooit iemand gillend weggelopen of met slechte gevoelens weggegaan.

Deelnemers ervaren deze dagen eerder als verrijkend en rustgevend.

Kom erbij! Je bent van harte welkom!

 

praktische informatie

Trainers
Renske van Berkel & Linda de Vos

Locatie: Amersfoort

Kosten: € 145,- (excl. btw / incl lunch), € 115,- incl btw als je de als particulier deelneemt aan deze training