Maatwerk coaching en training voor bedrijven

Ziekteverzuim kan funest zijn voor een bedrijf. De productiviteit daalt en de verzuimkosten kunnen zo hoog oplopen, dat je onderneming in zwaar weer komt of zelfs failliet gaat. Wist je dat 15 tot 20% van alle werknemers in Nederland vroeg of laat te maken krijgt met verzuim door stress of zelfs een burn-out? De oorzaken zijn vaak terug te leiden tot gedragsproblematiek en communicatie. Je herkent het vast wel: hardnekkig gedrag, gevoel van hakken in het zand, weerstand bij medewerkers, conflicten tussen werknemer en werkgever, problemen met leidinggevende/management, ruzie in het team met alle vervelende gevolgen van dien. Dat hoeft niet zover te komen. Het kan ook anders. 

Coachtrajecten op individueel en teamniveau

We kunnen stellen dat een medewerker die zich gelukkig voelt, tot betere resultaten komt en hierdoor vaak ook een bijdrage levert aan een hogere klanttevredenheid. LV coaching biedt maatwerk training en coaching voor bedrijven die weten wat hun visie is en bereid zijn om te investeren in de ontwikkeling en het persoonlijk leiderschap van medewerkers en managers in de organisatie. Die training en coaching is zowel op team als individueel niveau mogelijk. In een persoonlijk coachtraject wordt een plan van aanpak op maat gemaakt. Welke competenties wil de medewerker ontwikkelen, tegen welke problemen loopt de medewerker aan en hoe kan de medewerker het gedrag zo ontwikkelen dat het ook een blijvende verandering is. Hetzelfde kan ook op teamniveau worden gedaan. 

Het aanbod van LV coaching

LVcoaching biedt trainingen voor bedrijven op het gebied van gedrag en communicatie. Een training is altijd maatwerk en wordt ontworpen naar aanleiding van een bedrijfsintake. Deze intake is vrijblijvend en kosteloos. In het gesprek wordt het gewenste resultaat en de aanpak besproken. Voorbeelden van trainingen zijn: 

 • Communicatietraining 
 • Training feedback gegeven 
 • Training samenwerken 
 • Talententraining voor teams 
 • Training veranderen met het team 
 • Workshop pro-actievere medewerkers 
 • Workshop eigenaarschap verbeteren 

“Het leven is als rijden op een fiets, om balans te houden
moet je in beweging blijven”

Verzuimpreventie en verzuimbegeleiding

Behalve training en coaching die is gericht op het verbeteren van de beleving, samenwerking en productiviteit van individuele medewerkers en teams, kan LV coaching ook als specialist worden ingezet bij verzuimpreventie en verzuimbegeleiding. Hierbij kan je denken aan: 

 • ziekteverzuim verlagen 
 • verzuimbegeleiding 
 • coaching bij gedragsstoornissen 
 • re-integratiespecialist ADHD 
 • begeleiding van medewerker met ADHD. 

Coachtrajecten voor ondernemers / zzp-ers

Als zelfstandig ondernemer ben je overal eindverantwoordelijk voor en kan je te maken krijgen met een hoge werkdruk. Ziek zijn is geen optie, dus kom ik regelmatig ondernemers tegen die te lang doorlopen met klachten, stress, planningsproblemen. De zzp-er zit vervolgens tegen een burn-out aan. Met adequate coaching kan een burn-out worden voorkomen en de balans tussen inspanning en ontspanning, werk en privé worden hersteld.  

Mijn ervaring is dat ondernemers, als ze er eenmaal aan hebben toegegeven, erg gemotiveerd zijn in coachtrajecten. Je wil immers dat er wat aan de situatie wordt gedaan en de bereidheid en inzet is dan ook hoog.

Maar voor het zover is… Een zzp-er heeft het druk. Het is dan ook de grote uitdaging om jezelf tijdig de tijd te gunnen. Coaching is het anker dat je uitgooit om orde op zaken te stellen en de rust en balans te laten terugkeren.