Inzicht in het enneagram

Het enneagram is confronterend, geeft inzicht in dieperliggende drijfveren en geeft inzicht in hoe verschillend mensen in elkaar steken en waarom!
Hierdoor is het een van de meest succesvolle instrumenten die wij inzetten bij het op een hoger niveau krijgen van communicatie.

Onderwerpen

Keuzes maken of veel twijfelen?
Doelgericht werken of liever random?
Vluchtig of diepgaand contact maken en onderhouden met anderen?
Helpen of geholpen worden?
Kennis of gevoel?
Doorpakken of overdenken?
Je totaal anders voelen dan anderen?

ieder persoon heeft zijn eigen stijl en dat geeft iemand kwaliteiten. Het enneagram geeft jouw eerst inzicht in hoe jij gebakken bent en vervolgens leer je wat er gebeurd als je onder druk staat en wat je dan kunt doen om juist in jouw kracht te blijven.

Het zal je niet verbazen dat dit voor ieder type anders werkt en wat voor jou logisch is voor een ander onbegrijpelijk. Je gaat het in levende lijve ervaren want uiteraard zijn de verschillende enneagramtypes aanwezig.

Wat levert de training op

* Inzicht in jouw drijfveren en andermans drijfveren
* Inzicht in waarom dingen in het leven voor jouw lastig zijn terwijl anderen dit met gemak doen.

* Handvatten om jouw communicatie beter op anderen te laten aansluiten en het voor jezelf gemakkelijker te maken

 

Wat is het enneagram eigenlijk, lees hier voor meer uitleg

Het enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat bewust en onbewust gedrag inzichtelijk maakt. Er zijn negen types met elk hun eigen sterktes en zwaktes.

De negen enneagram-typen worden beschreven vanuit hoe iemand in het leven staat.
Het model geeft inzicht in persoonlijkheid en de relaties met anderen. Het enneagram creert bewustwording voor de aanleg die elk type heeft voor bepaalde kwaliteiten. Hierdoor geeft het zicht op welke persoonlijke ontwikkeling makkelijker binnen bereik ligt en welke ontwikkeling complexer is.