In Nieuws

Aankondiging Enneagramtraining PRO – verdiepingsdagen

Het Enneagram is een van mijn populairste trainingen. Waarom?
Het Enneagram geeft inzicht in jouw persoonlijkheid, wind er geen doekjes om en is direct bruikbaar in de praktijk. Mensen kosten jou minder energie en communiceren gaat veel makkelijker en met begrip voor elkaar. Hieronder vertel ik kort hoe ik met het Enneagram in aanraking ben gekomen, maar eerst de aankondiging:

HIJ IS ER! DE ENNEAGRAMTRAINING PRO, op 5 en 19 juni op het Landgoed Heuvelkamp in Leusden.

Het begon in 2008, toen volgde ik mijn eerste Enneagramtraining. Ik was manager en volgde een leiderschaptraject om mij te ontwikkelen.
Een mooie trainingen en op dat moment een van de vele trainingen die ik volgde in mijn ontwikkelpad als leidinggevende. Het Enneagram bleef mij bij en ik besefte me: Jij gedraagt je niet alleen zo, jij bent echt zo. Zo anders als ik zelf in het leven sta, besefte ik mij.
En dat is oké, alleen moeten wij meer ons best doen om samen te werken. Pas vele jaren later raakte ik aan de praat met een collega over het Enneagram. Wat ons beide fascineerde is hoe verschillende mensen kunnen zijn. We spraken over wat een onveilige en gestresste situatie doet met mensen en hoeveel het Enneagram ons geholpen heeft om ondanks alle verschillen toch zo prettig mogelijk in communicatie te zijn met collega’s. Wat kan ik wel vragen aan de een en wat vraag ik beter aan de ander, simpelweg omdat je meer kijk hebt op elkaars onderliggende drijfveren.In 2018, exact 10 jaar later, volgde ik een opleiding Coaching & Counseling en kwam het Enneagram weer op mijn pad. Hoewel ik het Enneagram in mijn coachgesprekken wel gebruikte merkte ik dat het Enneagram mij nog veel meer kan verbinden met mijn werk als coach.

Het veranderde van een model wat ik vooral voor mijzelf gebruikte naar een inzichtsmodel wat mijn klanten helpt in de zoektocht naar wie zij écht zijn! En toen ging het snel. Van coaching kwam een supervisiegroep en vandaaruit kwam de basistraining over het Enneagram, eind 2018. Een gewaardeerde training die inmiddels 3x per jaar plaatsvindt.
Een veelgestelde vraag van mijn klanten na het volgen van deze training:
“Linda we hebben nu net de smaak te pakken, wanneer komt het vervolg? Ik wil er meer mee kunnen oefenen en meer over leren”. 
Ik kwam tot de conclusie dat er weinig vervolgtrainingen zijn, anders dan een jaaropleiding in het vakgebied coaching. Na onderzoek onder oud-deelnemers, collega’s en geïnteresseerden bleken 3 vragen centraal te staan:

  • Hoe wordt ik beter in communicatie met moeilijke mensen en kosten deze mij minder energie. behoefte om te oefenen
  • Hoe kan ik de drijfveren, overtuigingen en hardnekkige gedragingen ombuigen en voor mij laten werken
  • Hoe krijg ik meer inzicht en meer grip om mijn emotionele balans

Dit heeft geresulteerd in 3 verdiepingsdagen PRO 1, PRO 2 en PRO 3 voor mensen die een 2daagse basistraining Enneagram al hebben gevolgd of een jaaropleiding Persoonlijke ontwikkeling met het Enneagram hebben gevolgd.

Meer informatie over de Enneagramtraining PRO vindt je hier