In Nieuws

Hoera! Vanaf vandaag ben ik officieel gecertificeerd door de NOBCO.

Een kroon op mijn werk!

Lees hieronder waarom NOBCO certificering belangrijk is.

Coach is een vak
En daarom heb ik accreditatie aangevraagd! Het keurmerk voor coaches geeft aan dat ik een ervaren coach ben die zich continue blijft ontwikkelen en laat bijscholen.

Coach is een vrij beroep en het verschilt nogal per coach welke opleiding en ervaring de coach heeft en met welke vraagstukken deze zich bezig houdt. Op zich kan iedereen elkaar helpen en coachen. Er is een maar…. 

In het coachvak komen mensen met zeer persoonlijke en emotionele verhalen bij een coach. Het is dus zeer belangrijk dat iedere coach weet wat hij wel en niet coacht, wat de ethische richtlijnen zijn en wanneer je als coach doorverwijst. Maar hoe weet je dit als klant?

Altijd een intakegesprek  Als ik een coachtraject start voer ik een uitgebreid intakegesprek zodat ik weet dat ik de juiste persoon ben, met de juiste expertise en een haalbare coachvraag vastgesteld is.

Ik stel een coachcontract op zodat het doel en verwachtingen van het traject helder zijn

Indien ik niet de juiste expertise heb (bijv vraag naar coach voor verstandelijke beperking) of niet de juiste persoon (klant wil een man) dan verwijs ik door naar een collega van wie ik weet dat deze wel aan de vraag voldoet.
Als coach heb ik een betrouwbaar professioneel netwerk om mij heen.

NOBCO
De NOBCO hangt een kwaliteitskeurmerk aan het coachvak.
Om deze certificering te krijgen moet een coach  heel wat bewijzen aanleveren. De belangrijkste:
– diploma behaald van nobco goedgekeurde coachopleiding
– minimaal 5 jaar coachervaring en >500 uren coachklanten
– minimaal 16 uur permanente educatie per jaar
– 4 intervisies per jaar werk
– 5 reflecties op eigen werk
– conformeert zich aan de ethische beroepscode

Daarnaast toetst NOBCO iedere coach op 8 competenties en de coach schrijft een essay.

Heb je vragen over het vinden van een coach of wil je mijn essay lezen neem dan contact op

Vragen over accreditatie bij de NOBCO, kijk dan op de site van de NOBCO