In Blogs

Wij leven in een land waarin wij geen dictatuur hebben, waarin gevraagd wordt of ieder zijn verantwoordelijkheid neemt. Er zijn mensen met verstand van politiek, mensen met verstand van Corona, mensen met verstand van gedrag, mensen die influencers op social zijn. Daarin gaan er dingen goed, en er gaan dingen fout. 

We hebben een kader gekregen waarin we verantwoordelijk met elkaar en corona om kunnen gaan. Nu is het aan jou en mij om daar invulling aan te geven.

Mijn oproep: gebruik dit kader, gebruik de mogelijkheden die er wel zijn en draag jouw steentje bij!

Wat doe jij om corona halt toe te roepen? Ik vraag niet wat “er” beter zou kunnen, of wat je van de maatregelen vindt, ik vraag naar jou! Jij weet wat jij kunt doen. Inspireer anderen door jouw goede voorbeeld door te geven.

En nu wil je weten wat ik zelf doe natuurlijk. Ik geef je mijn persoonlijke invulling:

Social distance 1,5 meter

Ja, natuurlijk, ik houd afstand en ik zie tegelijkertijd ook dat er plekken zijn waar het mij meer moeite kost. Daar draag ik dan een mondkapje. Zoals in winkels of op het schoolplein. Verder let ik er op dat ik niet nies of hoest als er iemand achter of naast me staat omdat ik heb gelezen dat mondkapjes vooral recht vooruit beschermen en niet aan de zijkant.

Mondkapjes

Mondkapjes vind ik echt verschrikkelijk. Ik heb er niks mee, ik krijg er kriebels van en ik kan mensen hun gezicht niet zien. Maar als je me al een tijdje kent weet je dat ik niet focus op problemen maar juist zoek naar oplossingen. 

Ik draag mondkapjes op drukke plekken en in het ov. Om toch het gevoel van persoonlijk contact te creëren heb ik doorzichtige mondkapjes besteld. Deze ben ik aan het uitproberen en het is voor de communicatie heel prettig.

Werk

Ik heb een eigen praktijk en ik ben dankbaar dat ik mag blijven werken. Mijn klanten informeer ik over de richtlijnen en hoe ik dat toepas in mijn praktijk, een desinfectiezuil is al geplaatst. Na ieder gesprek lucht ik de ruimte goed door de ramen open te zetten. Verder maak ik alle contact plekken schoon met zeep. Denk aan de handgrepen, stoelleuningen, het knopje van de lift enzovoort. 

Omdat ik langer dan 15 min met een klant in de ruimte ben heb ik de afstand vergroot naar 2,5 meter, dan heb ik nog wat marge. Gelukkig is daar in mijn praktijk ruimte voor. 

Na de laatste persconferentie ben ik gaan nadenken over wat ik nog meer kan doen. Als ik iets te drinken haal voor mensen bijvoorbeeld, dan raak ik aan wat zij daarna aanraken. Dus trek ik nu handschoentjes aan en een mondkapje. Die ik daarna weer af doe.

Officieel mag ik trainingen geven. Dat zou betekenen dat ik 30 man bij elkaar mag ontvangen, maar dat voelt niet goed. De groepen zijn nu gehalveerd. Ik werk in kleine groepen met maximaal 5-8 personen. Er is genoeg ruimte voor onderlinge 1,5 meter afstand en de dubbele ramen staan open. 

Ook geef ik de optie om de coaching online te volgen. Dit is niet voor alles geschikt, maar het is zeker een goed alternatief. Dat geldt ook voor netwerkafspraken. Die doe ik online, of buiten. Dat is misschien wel de grootste winst door corona, ik ben veel meer buiten 🙂

Sportschool

Mooi dat deze open blijven. Voor al die mensen die dag in dag uit thuiswerken is het goed dat dit kan.

Voor mij geldt dit niet. Ik ga als sinds april niet en dat is mijn eigen keuze. Omdat ik in mijn praktijk contact heb met verschillende cliënten voelt het niet goed om in een zaal met anderen te gaan sporten.

Vakantie en uitjes

Afgelopen juli was ik met mijn gezin in Frankrijk. Heerlijk in de zon. Af en toe er tussenuit heb ik nodig, om mentaal en fysiek gezond te blijven. Ook daarin hebben we een weg gezocht om verantwoordelijk om te gaan met de maatregelen. 

We hebben geen uitstapjes gedaan en waren vooral op het uitgestrekte strand te vinden. De mondkapjes plicht gold daar toen al, dat  was voor ons gelijk normaal. Ik ga er op uit, maar als het ergens druk is keer ik direct weer om.

Maatschappelijk

De horeca heeft het zwaar en ik wil graag bijdragen om te helpen. Daarom bestellen wij één keer per week een afhaalmaaltijd bij een lokaal restaurant. We zijn nog nooit zo vaak ‘uit eten’ geweest 🙂

Tot slot

Wij mensen hebben hersens gekregen en de bedoeling daarvan is dat we deze gebruiken. Wij hebben verantwoordelijkheid over de wereld en ons eigen gedrag. Kunnen we omgaan met deze verantwoordelijkheid? Of maken we ruzie, creëren we oorlogen,  wijzen we naar elkaar en maken de wereld kapot?

Wat doe jij? Laat je het me weten? Laten we van elkaar leren in deze onzekere tijden!

Maak de wereld mooier, begin bij jezelf