COMMUNICATIETRAINING INZICHT

Hoe wordt jouw leven makkelijker door een effectievere communicatie? Hoe krijg je je communicatie aangesloten op de ander en waar wringt het? Door inzicht in jouw gedrag en je eigen communicatiestijl, haal je meer uit jouw communicatie. In deze training leer je dat op een manier die bij jou past!

Wat zijn communicatieproblemen? Iedereen loopt er wel eens tegenaan dat een gesprek niet lekker loopt of niet het gewenste doel bereikt. Wanneer is er een structureel probleem waar je in een training wat aan kan doen.

Van communicatieproblemen kan je spreken als:

-je keer op keer merkt dat er over jouw grenzen gegaan wordt
-jouw communicatie elke dag weer veel energie kost
-je merkt dat jouw lontje kort is, geïrriteerd over komt en onredelijk wordt
-je telkens merkt dat je niet op één lijn komt met je gespreksgenoten

Na het volgen van deze training heb je handvatten voor jouw communicatie en zal je meer rust ervaren. Je wordt beter gehoord en krijgt anderen in beweging. Je leeft makkelijker met goede communicatie.

Ruis in de communicatie

Tussen mensen ontstaat altijd communicatie, verbaal of non-verbaal. Communicatie is een interactie, een boodschap, die gaat van de zender naar de ontvanger. De boodschap wordt door de ander waargenomen, geïnterpreteerd en geëvalueerd.

Altijd is er ruis. Externe ruis, bijvoorbeeld een slechte telefoonverbinding of lawaai. Of interne ruis: onbegrip, een verkeerde interpretatie of een vergissing.

De boodschap wordt gefilterd door de ontvanger: door zijn ervaringen, normen en waarden, verwachtingen en overtuigingen. Door deze filtering van de boodschap kunnen misverstanden in de communicatie ontstaan. Tel daar ieders eigen gevoelswaarde bij op en je begrijpt: goede communicatie is een kunststukje.

 

Daadwerkelijke verandering door inzicht

De communicatietraining “Inzicht” is een 2,5 daagse training voor mensen die hun communicatie naar een hoger niveau willen ontwikkelen en hiermee daadwerkelijk verandering in hun leven willen bereiken. In de training leer je, zowel vaardigheden en technieken om beter te communiceren als ook de psychologische achtergrond die meespelen bij jouw communicatie.

Communiceren is méér dan alleen een vaardigheden en techniek. Communicatie gaat over verbinden. Welke overtuigingen & ervaringen spelen een rol in jouw communicatie? En heb je genoeg oog voor wat er speelt bij de ontvanger? Met deze coachende insteek geeft Linda de Vos mensen inzicht in hoe ze blijvend beter kunnen communiceren.

Coaching met transactionele analyse

NOBCO-Coach Linda de Vos heeft zowel de communicatie-technieken als de relationele coaching in huis om jou tot betere communicatie te laten komen. Ze gebruikt bijvoorbeeld het Kernkwadrant van Ofman, “De gouden regels in communicatie” en  de Transactionele analyse om te zorgen dat je blijvend resultaat haalt uit deze training. Transactionele analyse kijkt naar het patroon van denken, voelen, doen en vaak onbewuste beslissingen die een persoon ooit nam. Een soort grondhouding: ‘’Op welke wijze zit je er zelf in?” Wanneer je je bewust wordt van dat patroon, kan je nieuwe besluiten nemen. De autonomie, spontaniteit en authenticiteit van jezelf kan daardoor groeien waardoor het makkelijker wordt om gezonde relaties met anderen aan te gaan.

Transactionele analyse kenmerkt zich door een humanistische levensvisie en wordt onder de positieve psychologie geschaard. Linda de Vos heeft de masteropleiding transactionele analyse succesvol afgerond. Ze volgt geregeld bijscholing om haar vaardigheden aan te scherpen en de nieuwste inzichten in haar trainingen toe te passen.

Ben je écht bereid te leren en te proberen? Ja?

Mooi!  Want dan levert deze training jou direct voelbaar resultaat op.  Wat wil jij in jouw leven veranderen en hoe kan goede communicatie hierbij ondersteunen? Hoe krijg ik meer regie over mijn leven? En waar wil ik naar toe? In de training gaan we aan de slag met jouw specifieke leerdoelen, en wel op basis van;

  • Invloed van jouw persoonlijkheid en situatie op jouw communicatie
  • Inzicht in de context waarin communicatie plaatsvindt
  • Toepassen van verschillende communicatiestijlen en communicatieniveaus
  • Gouden regels in contact
  • Gericht bijsturen van ineffectieve communicatie
  • Inzicht in het inzetten van jouw talenten in communicatie
 • Door de communicatievaardigheden die ik van Linda heb geleerd, weet ik beter hoe ik mijn gevoelens en gedachtes beter onder controle kan brengen. Van Linda heb ik geleerd om mijn gevoelens en gedachtes meteen uit te spreken. Dit geeft veel meer rust en minder piekergedrag. De coaching en training vond ik een fijne combinatie. Zo kan je het op een goede manier toepassen. Door de trainingen kom je er ook achter hoe je communiceert in groepsverband.

  M. Mulder Via www.lvcoaching.nl

Het resultaat

In deze communicatietraining krijg je inzicht in de rol van communicatie in jouw leven. Je ontwikkelt jezelf op een positieve manier en leert handiger communiceren. Je wordt assertiever op een prettige manier en communiceert zorgvuldig. Je houdt jouw eigen belang en dat van anderen in evenwicht en bent hierdoor succesvoller.

De communicatietraining “Inzicht” past uitstekend naast de Enneagram-training.

Praktische informatie

Duur : 2,5 dag
Locatie: Amersfoort
Investering: € 385,- (excl. btw) of € 285,- (incl. btw) indien u als particulier deelneemt

De communicatietraining wordt meerdere malen per jaar gegeven.
Kijkt u op de kalender voor de data