COMMUNICATIETRAINING INZICHT – EFFECTIEF COMMUNICEREN

Hoe wordt jouw leven makkelijker door een effectievere communicatie? Hoe krijg je jouw communicatie aangesloten op de ander en waar wringt het? Door inzicht in jouw gedrag en je eigen communicatiestijl, haal je meer uit jouw communicatie. In deze training leer je dat op een manier die bij jou past!

Iedereen heeft wel eens een gesprek dat niet lekker loopt of niet het gewenste doel bereikt. Maar wat als communiceren jouw veel te veel energie en frustratie kost? Wanneer is er een structureel probleem waar je in een training wat aan kan doen? Wacht niet tot jouw batterij leeg is!
De Communicatietraining Inzicht is een kleinschalige training waar je direct inzichten krijgt die je kan toepassen in de praktijk.

Van communicatieproblemen kan je spreken als:

 • je keer op keer merkt dat er over jouw grenzen gegaan wordt
 • jouw communicatie elke dag weer veel energie kost
 • je merkt dat jouw lontje kort is, geïrriteerd over komt en onredelijk wordt
 • je telkens merkt dat je niet op één lijn komt met je gespreksgenoten
 • je überhaupt geen zin meer hebt om met (bepaalde) mensen te praten

Na het volgen van deze training heb je handvatten voor jouw communicatie en zal je meer rust ervaren. Je wordt beter gehoord en krijgt anderen in beweging. Je leeft makkelijker met goede communicatie.

Ruis in de communicatie

Tussen mensen ontstaat altijd communicatie, verbaal of non-verbaal. Communicatie is een interactie, een boodschap, die gaat van de zender naar de ontvanger. De boodschap wordt door de ander waargenomen, geïnterpreteerd en geëvalueerd.

Altijd is er ruis. Externe ruis, bijvoorbeeld een slechte telefoonverbinding of lawaai. Of interne ruis: onbegrip, een verkeerde interpretatie of een vergissing.

De boodschap wordt gefilterd door de ontvanger: door zijn ervaringen, normen en waarden, verwachtingen en overtuigingen. Door deze filtering van de boodschap kunnen misverstanden in de communicatie ontstaan. Tel daar ieders eigen gevoelswaarde bij op en je begrijpt: goede communicatie is een kunststukje.

Daadwerkelijke verandering door inzicht

De communicatietraining “Inzicht” is een 2,5 daagse training voor mensen die hun communicatie naar een hoger niveau willen ontwikkelen en hiermee daadwerkelijk verandering in hun leven willen bereiken. In de training leer je, zowel vaardigheden en technieken om beter te communiceren als ook de psychologische achtergrond die meespelen bij jouw communicatie.

Communiceren is méér dan alleen een vaardigheden en techniek. Communicatie gaat over verbinden. Welke overtuigingen & ervaringen spelen een rol in jouw communicatie? En heb je genoeg oog voor wat er speelt bij de ontvanger? Met deze coachende insteek geeft Linda de Vos mensen inzicht in hoe ze blijvend beter kunnen communiceren.

Een training die veel dieper gaat dan kennisoverdracht of stugge theorie. Een training die mijn ziel heeft geraakt en waarin ik oude gedragingen probeer om te turnen zodat ik in de toekomst met meer energie door het leven wandel!
Chantal

Trainingsvormen Communicatietraining

Linda de Vos is NOBCO-geaccrediteerd coach en heeft zowel de communicatietechnieken en methodes als de relationele coaching in huis om jou tot betere communicatie te laten komen.
De groepen worden zorgvuldig samengesteld en iedere training wordt afgestemd op de deelnemers en het kennis -en ervaringsniveau.

Basiscommunicatie

In de training worden een aantal basisprincipes doorgenomen om vervolgens een stapje verder te gaan. Wie ben jij in communicatie? Wat zit er achter jouw wijze van communiceren?
Hoe kan je dit constructiever doen om beter in verbinding te staan met anderen en hierdoor makkelijker jouw doelen te behalen?
In de training worden als basis  “De gouden regels in communicatie” gebruikt, waaronder ook de niveaus in communicatie en Verbindend communiceren.
Ook wordt in de toepassing elementen uit de Transactionele analyse gebruikt om te zorgen dat je blijvend resultaat haalt uit deze training.

Transactionele Analyse

Transactionele analyse kijkt naar het patroon van denken, voelen, doen en vaak onbewuste beslissingen die een persoon ooit nam. Een soort grondhouding: ‘’Op welke wijze zit je er zelf in?” Wanneer je je bewust wordt van dat patroon, kan je nieuwe besluiten nemen. De autonomie, spontaniteit en authenticiteit van jezelf kan daardoor groeien waardoor het makkelijker wordt om gezonde relaties met anderen aan te gaan.

In deze communicatietraining is bewust zijn van jouw eigen patronen en de wijze waarop je relaties aangaat met anderen belangrijk. Alleen op deze wijze kan jij jouw communicatie verbeteren op een manier die bij jou past en die je ook blijvend kunt toepassen.

De training bestaat een kleine groep van 6 tot 10 deelnemers waardoor er veel aandacht gegeven aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Positieve communicatie Ben je écht bereid te leren en te proberen? Ja?

Mooi!  Want dan levert deze training jou direct voelbaar resultaat op.  Wat wil jij in jouw leven  veranderen en hoe kan goede communicatie hierbij ondersteunen? Hoe krijg ik meer regie over  mijn leven? En waar wil ik naar toe? In de training gaan we aan de slag met jouw specifieke  leerdoelen, en wel op basis van;

  • Invloed van jouw persoonlijkheid en situatie op jouw communicatie
  • Inzicht in de context waarin communicatie plaatsvindt
  • Toepassen van verschillende communicatiestijlen en communicatieniveaus
  • Gouden regels in contact
  • Gericht bijsturen van ineffectieve communicatie
  • Inzicht in het inzetten van jouw talenten in communicatie

Het resultaat

In deze communicatietraining krijg je een flinke boost in jouw communicatievaardigheden. Je krijgt inzicht in de rol van communicatie in jouw leven en ontwikkelt jezelf op een positieve manier. Handiger en zorgvuldiger communiceren zorgt dat je assertiever communiceert op een prettige manier. Je houdt jouw eigen belang en dat van anderen in evenwicht en bent hierdoor succesvoller.

De Communicatietraining Inzicht past uitstekend naast de Enneagramtraining of in combinatie met de Compassiedag.

Klantervaringen

Lees hieronder de ervaringen van klanten die deze training al eerder gevolgd hebben. Heb je nog vragen of twijfel je of dit een passende training is voor jouw ontwikkelwens, neem dan contact op

 • Door de communicatievaardigheden die ik van Linda heb geleerd, weet ik beter hoe ik mijn gevoelens en gedachtes beter onder controle kan brengen. Van Linda heb ik geleerd om mijn gevoelens en gedachtes meteen uit te spreken. Dit geeft veel meer rust en minder piekergedrag. De coaching en training vond ik een fijne combinatie. Zo kan je het op een goede manier toepassen. Door de trainingen kom je er ook achter hoe je communiceert in groepsverband.

  M. Mulder

Communicatietraining Inzicht – Trainingsdata

Communicatietraining 2024

 • 22, 23 maart en 5 april 2024
 • 14, 15 & 21 juni 2024
 • 11,12 & 18 oktober 2024

Communicatietraining 2025

 •  14, 15 en 28 maart 2025
 • 6, 7 en 20 juni 2025
 • 10, 11 en 31 oktober 2025

Praktische informatie

De Communicatietraining duurt 2,5 dag en is volledig verzorgd, inclusief lunch en versnaperingen tijdens de training

Locatie:
Amersfoort, databankweg

De communicatietraining wordt meerdere malen per jaar gegeven.

Kijkt u op de kalender voor de data

 

Klik hier om direct in te schrijven

Tarief Communicatietraining

Investering
€ 495,- (excl. btw) of € 395,- (incl. btw) indien u particulier deelneemt