COACH VOOR JONGEREN EN PUBERS

Ben jij tussen de 16 en 22, dan beschouw ik jou als jong-volwassen. Dan ben je op zoek naar een coach die ervaring heeft met jongeren! Geen kindercoach die spelletjes doet, maar snapt dat jij geen “kind” meer  bent en dat je wat wil bereiken in je leven. Een coach voor jongeren en pubers begrijpt dat jij concrete inzichten en handvatten wilt die je gelijk kunt toepassen.
En welke stappen neem je dan precies en in welke volgorde? Dat vinden veel jongeren best lastig. Als jongeren coach helpt ik je om de antwoorden te vinden en in een aantal gesprekken ga jij de eerste verschillen al opmerken.

Wil jij geen eindeloos traject, maar 5 gerichte sessies met een flexibele planning? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Jong-volwassen & Kansrijk

Jij wilt wat van het leven gaan maken: Leuker werk, een rijbewijs, auto, studie of toch doorstuderen. Ook in een relatie kan het serieuzer worden, zowel vanuit jou, of juist vanuit je vriend of vriendin.
Tegelijk ervaar je belemmeringen: je gedrag of communicatie blijkt een hindernis om je doel te halen. Ook speelt soms de situatie waar je in zit, geld, gedragsproblemen als adhd, add, depressie, stress, een rol. Samen met een coach werk je toe naar een stevige basis van je volwassen leven.

Zelfstandigheid vormgeven

Je wilt op eigen benen staan en ben nog zoekende hoe je dat wilt. In een coachtraject help ik je jouw zelfstandigheid vorm te geven en steun je in een aantal essentiële bouwstenen die jou toekomst vormgeven. Het gaat erom dat je eerlijk naar jezelf leert kijken en weet waar jouw talenten en groei ligt en ook waar deze niet ligt.
Hierdoor goed weet wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Dat is een interessant en motiverend proces! De ervaring is dat jongvolwassenen veel uit een coachtraject halen voor de rest van hun leven.

Loskomen van mijn ouders

Hoe de band met jouw ouders ook is, of je veel ruzie hebt gehad of juist veel liefde hebt ervaren, een band tussen ouders en kinderen is sterk.
En er komt een moment dat jij als Jong-Volwassene jouw eigen weg gaat. Dat heet loskomen van je ouders.

Misschien ben je al op jezelf gaan wonen, misschien nog niet, maar los van waar je je bevindt heb je ook een emotionele band met jouw ouders.
Loskomen van emotionele afhankelijkheid is een proces. Het zorgt ervoor dat je jezelf kunt gaan ontwikkelen en meer uit jezelf kunt halen.
Door in een coachgesprek even stil te staan bij deze afhankelijkheid krijg je een beeld op welke manier jij nog verbonden bent met jouw ouders.
Hoe ga jij jouw toekomst invulling geven en hoe leer je zelf de regie te nemen en de juiste keuzes te maken in jouw leven.

Zoek je een vriendelijke coach die vlot werkt, jou durft te confronteren en veel ervaring heeft met jong-volwassenen? Maak dan gelijk een afspraak om te kijken of een coach wat voor jou kan betekenen.

Werkwijze: Coach voor Jongeren en pubers

Als ik met jou aan het werk ga, dan is dat altijd op basis van gelijkwaardigheid. Ik toon alle begrip voor jouw situatie en vraag vervolgens waar je tegenaan loopt en wat je als een terugkomend probleem ervaart.
Soms gaat dat over ruzie, geld, mijn zin niet krijgen en soms ook problemen met jouw studie. Het kan ook zijn dat jij al een stap verder bent en wat meer over jezelf wilt leren en waar je inspiratie en motivatie van krijgt in jouw leven.
Ook kan het zijn dat je je zelf steeds meer bewust wordt van jouw stemming of gedrag en dat je hier op een andere manier mee om wilt gaan.

Als coach voor jongeren en pubers werk ik in korte praktische sessies die aansluiten bij jouw levensstijl. Je kunt kiezen of je coaching wil online, mij in de praktijk of een combinatie daarvan.
Ook kan je zelf bepalen welke gespreksduur voor jou prettig is.
Een gesprek kan 45, 60 of 75 minuten duren. Online heb je tevens de keuze voor 30 minuten bel of videobel coaching.

Leren van zelfcontrolerend vermogen

In deze levensfase is het belangrijk is om het zelfcontrolerend vermogen aan te spreken en te ontwikkelen. Dit is bij jongeren nog niet volgroeid. In deze leeftijd is het zoeken naar de juiste balans tussen het experimenteren en overschrijden van grenzen. In de puberfase is het belangrijk om te leren en zelf in de gaten krijgen wat experimenteren is, wat het overschrijden van grenzen is en wat grenzeloos is. Vooral bij ADHD en ander moeilijk gedrag is de beleving van grenzen anders. Daar houd ik rekening mee in de aanpak.

Bij Jongeren die al wat meer uit de puberfase zijn

Hoe gaat de coaching in zijn werk?

 1. Kennismaken en aftasten of er een klik is
 2. Wat gaan we wel en niet doen
 3. Wat willen we bereiken
 4. Wat heb je nodig om je doel te bereiken
 5. Wat gaan we nu doen
 6. Bespreken en bijstellen

1e gesprek

We brengen jouw situatie in kaart. Hoe ziet je leven eruit en waar wil je aan werken? Je bepaalt samen met mij waar je naar toe wilt. Wat wil je nu direct veranderen en hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat belemmert jou en wat helpt jou om jouw dromen te verwezenlijken!

Gesprekken

In de coachgesprekken zullen we naast praten ook brainstormen, oefenen en uitwerken. We kijken hierbij welke vorm van leren en ontwikkelen bij jou past.

Evalueren

Regelmatig checken we hoe het gaat en bespreken voorbeelden uit de praktijk. Waar nodig stellen we de doelen bij.

 

Wil je ontdekken of coaching jou kan helpen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Klantervaringen

 • Linda heeft mij ontzettend geholpen met mijzelf leren kennen en waar ik mezelf kan versterken.
  I. Ester
 • Ik heb veel gehad aan mijn coachingstraject bij Linda. Haar coaching was praktisch en soms ook wel confronterend hetgeen ik wel nodig had om uiteindelijk tot verandering te kunnen komen. Linda sloot verder goed aan bij waar ik op dat moment behoefte aan had. Mijn coachingstraject bij Linda is absoluut van meerwaarde geweest. Het heeft een bijdrage geleverd aan zowel mijn persoonlijke- als professionele ontwikkeling.

  N. Sanchez
 • Waardevolle coaching gehad bij Linda! Ze stelt de juiste vragen waardoor je weer verder kan! Aanrader!

  R. Krijgsheld
 • Als je op zoek bent naar een coach die je écht verder helpt, dan zou ik voor Linda gaan! Ik wist zelf even niet hoe ik verder moest qua loopbaan en was onzeker over mijn situatie. Welke baan past bij mij, wat wordt mijn aanpak op korte en lange termijn, hoe krijg ik zelfvertrouwen over mijn persoonlijke situatie? Met de tips, het vertrouwen en de handvaten die Linda mij steeds gaf (n.a.v. persoonlijkheidsscan), kreeg ik net dat zetje in de goede richting. Dat had ik nodig. Nu heb ik dankzij haar tips een baan gevonden die bij mij past!

  M. Ritmeester

COACH VOOR PUBERS

Best lastig, puber zijn,….. Je zit in een lastige fase in je leven en kan het jouw ouders behoorlijk lastig maken. Ze hebben het idee of niets jou interesseert en dat je overal lak aan hebt. Of je geeft jouw ouders de indruk dat je nergens over wilt praten.

Je leeft op de planeet IK en ogenschijnlijk heb je geen problemen. Je probeert gewoon van het leven te genieten en je vindt het maar wat lastig om jouw motivatie en concentratie voor school en werk te vinden.
Je hebt behoefte aan rust, een eigen leven en juist nu lijken jouw ouders zich flink met je te bemoeien.

Herken je dit??

Welkom! Je zit waarschijnlijk in de leeftijdsfase van 14-22 en weet gewoon nog niet precies wat je wil. Je hebt allerlei emoties die je in de weg zitten. Best lastig!

Wil je lekkerder in je vel zitten? Wil je meer leren over jezelf en jouw talenten meer ontdekken en gebruiken?
Maak dan direct een kennismakingsgesprek door mij te appen op: 06-25088020.
Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en kan in Amersfoort in mijn praktijk, online of telefonisch.

Ouders van Puber:

Als ouder maak je je zorgen over je kind. Over zijn toekomst en de laatste stap naar volwassenheid. Je ziet slechte schoolprestaties vanwege de concentratieproblemen of overmatig gamen. Of je ziet teveel ruzie tussen broer en zus en meer asociaal gedrag. Ook depressie, ADD en ADHD kan jouw kind parten spelen waardoor coaching nodig is.

Je hebt voor je gevoel alles al geprobeerd. De reguliere hulpverlening sluit niet aan of heeft niet gewenste resultaat gehaald. Je kind heeft wel kennis over het eigen gedrag en weet ook best de gewenste antwoorden te geven bij de hulpverlening. Maar het eigen gedrag bijsturen is lastig.

Puber coach : Omdat ik moet van mijn ouders

Als jongeren in de puberleeftijd bij mij komen, is mijn eerste vraag steevast: waarom ben je hier? En negen van de tien keer krijg ik terug: ‘omdat ik moet van mijn ouders.’ Meestal hebben ze al met een hele batterij van hulpverleners te maken gehad en weten ze precies hoe ze zich tegenover dit soort mensen moeten gedragen.
Pubers hebben hun eigen waarheid en weten ze zelf ook niet meer hoe het moet.  Ze hebben geen zin als er geen duidelijke handvatten komen.

Gelijkwaardigheid

Als ik met een puber of jongere aan tafel ga, dan is dat altijd op basis van gelijkwaardigheid. Ik toon alle begrip voor hun situatie en vraag vervolgens waar ze tegenaan lopen. Dus wat zij echt als een terugkomend probleem ervaren in hun leven. Bij pubers is dat vaak geld, mijn zin niet krijgen en soms ook problemen op school.

Ik werk bij pubers in korte praktische sessies die aansluiten bij de levensstijl van een puber.

Met pubers en hun ouders heb ik eerst een kennismakingsgesprek. Niet elk kennismakingsgesprek leidt tot coaching. Zowel de ouders als de puber kiezen voor de coaching en ook ik, als coach, moet een klik hebben en het gevoel hebben dat coaching zinvol is.

ADHD, ADD of ander hardnekkig gedrag?

Heb jij last van een stoornis en de gevolgen daarvan? Kortom zit je lastig? Kijk dan ook eens op coaching bij adhd, coaching bij add.
LVcoaching is gespecialiseerd in coaching bij gedragsproblemen.
Veel jongeren vertellen mij dat ze al veel psychologen en hulpverleners hebben gezien. Soms positief, maar soms ook niet.

Tijd om het anders te doen! Kom langs dan vertel ik je hoe dat werkt.

Wil je meer klantervaringen lezen…. klik hier
Wil je meer persoonlijke informatie of een coachtraject bij LVcoaching voor jou de juiste stap is? Neem gerust contact op of vraag om een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Depressie bij jongeren

Depressie, energieloos en stemmingsproblemen komen steeds vaker bij jongeren voor. 1 op de 3 jongeren heeft last van depressieve klacht, zo was onlangs in de media.
Realiseer je dat een coach slechts kan ondersteunen in jouw toekomstige ontwikkeling en daarmee positief kan bijdragen aan het doorbreken van patronen in jouw leven. Een coach is er niet voor opgeleid om een depressie te behandelen.

Als je depressieve klachten hebt:
– Wacht er niet te lang mee en bespreek het met iemand die je vertrouwt
– Ga na of het tijdelijk is of continue aanhoudend. Je kunt de ernst van je depressie testen (zie hieronder de links naar depressietests)
-Kijk welke hulpverlening voor jou passend is

Heb je suïcidale klachten? Overweeg je zelfmoord?  Neem dan direct contact op met jouw huisarts of de crisisdienst van de ggz.
Wil je praten over jouw gedachten aan zelfmoord bel dan 113, deze telefoonlijn is anoniem en er werken deskundige, zorgvuldige mensen!

Kijk op de onderstaande sites voor tips, advies en testen over depressie:

Hoe lang duurt een coachtraject?

Omdat je als jongere snel leert zijn de coachtrajecten over het algemeen kort en bondig. Denk aan 5 tot 8 sessies met een tussentijd van in het begin 2 weken en later in het traject 3 tot 4 wekelijks.

Een coach kan goed helpen bij periodes van somberheid, hardnekkig gedrag en doelloosheid. Wil jij aan je toekomst werken, maar je weet nog niet goed hoe je met stemming, gedrag om moet gaan. En je bent wel gemotiveerd, kom dan eens langs voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat een coach voor jou kan betekenen

Wat kost een coach voor jongeren en pubers?

Voor jongeren en pubers tussen 16 en 22 jaar heb ik een speciaal tarief van € 95,- incl. btw per sessie.

Dit tarief geldt ook voor studerende jongeren tot 25 jaar

nb. Met jongeren en pubers onder 18 jaar heb ik eerst een kennismakingsgesprek met de ouders erbij.  Niet elk kennismakingsgesprek leidt tot coaching. Zowel de ouders als de jongere kiezen voor de coaching en ook ik, als coach, moet een klik hebben en het gevoel hebben dat coaching zinvol is.