Kindercoach – coaching van kinderen

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wilt dat je kind onbevangen kan opgroeien, zich vrij voelt en kan ontwikkelen zoals het zelf wil. Je wilt dat je kind gelukkig is. En daar voel jij je als ouder voor verantwoordelijk. Maar wat, als je ziet dat je kind in de problemen komt. Keer op keer tegen hetzelfde aanloopt, waardoor je kind gefrustreerd raakt en het contact met de omgeving verliest. Dan komen er allerlei hulpverleners, waardoor je kind nog meer de overtuiging krijgt van ‘er is iets goed mis met mij…’

Aan de slag met je kind

Kinderen vinden het leuk om aan de slag te gaan als ze begrijpen wat ze gaan doen en waarom. Een kind is heel erg gevoelig voor afwijzing van zijn ouders of andere volwassenen. Het is belangrijk dat een kind weet dat hij/zij oké is en dat je gedrag kan ontwikkelen. Jij bent niet je gedrag, maar veel meer dan dat!
Bij mij mogen ze weer zichzelf zijn. We combineren praten, spelen en in beweging komen.

Ik ga op een zorgvuldige manier op zoek naar hun grenzen. Als er boosheid of frustratie zit, dan mag dat eruit komen. Graag zelfs. De meeste mensen reageren direct op het gedrag van kinderen, maar gaan niet op zoek naar de achterliggende intentie van dat gedrag. Ik wel; ik wil het weten. Om zo met het kind te kunnen kijken naar de mogelijkheden. Wat kan het kind zelf aanpassen of verantwoordelijkheid voor nemen. Wat heeft hij nodig om zich op een positieve manier te ontwikkelen. Hoe vraag je hulp? En aan wie?
Hiermee gaan we oefenen en we maken ook afspraken.

Methodes en werkwijze

Veel ouders willen graag weten volgens welke methode je werkt. Dat is begrijpelijk want coaching is persoonlijk en vertrouwelijk werk. Ik werk vooral intuïtief, maar gebruik wel de theorie en ervaring die ik heb opgedaan met een aantal methoden. Een ervan is de coachee!-methode. Met deze methode ontdek je spelenderwijs de drijfveren van een kind.


In plaats van rechtstreeks te vragen ‘waarom doe jij dat’, werk ik ook veel met rollenspel, tekenen, Lego, Playmobil en dergelijke om er achter te komen wat een kind ergens toe zet.

Wil je meer weten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!